Lindsey_cornrows De klassieke cornrows worden in rechte rijen zo strak mogelijk op het hoofd gevlochten, vanaf het voorhoofd tot in de nek. (‘corn’ = maïs en ‘rows’ = rijen, de rechte rijen vlechten lijken op maïsvelden) Ze worden ook wel platte vlechtjes genoemd.

 

Tegenwoordig worden er allerlei mooie vormen in het haar gevlochten. Het is ook leuk om cornrows tot halverwege je hoofd te nemen en verder je haar los te laten of dreads of vlechtjes te nemen. De vlechten kunnen bovenhands of onderhands gevlochten worden. Bij bovenhandse vlechten ligt de vlecht in het haar en bij onderhandse vlechten ligt de vlecht er bovenop. Meestal wordt er onderhands gevlochten, zodat de vlecht boven op ligt, dit ziet er mooier uit.

 

De ideale haarlengte voor cornrows te vlechten is 10 cm of langer. Cornrows kunnen met en zonder nephaar gevlochten worden. Met nephaar is vooral mooi als je dun haar hebt, ook geeft het een leuk effect wanneer je een andere kleur nephaar neemt.

 

Cornrows zijn leuk voor mannen en vrouwen. Bij mannen zet je de vlechtjes over heel het hoofd. Cornrows blijven ongeveer 2 weken mooi zitten. Bij kroeshaar blijven de cornrows ongeveer een maand mooi. Haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, dus het kapsel groeit uit. Wanneer er nephaar mee gevlochten is, blijft dit over het algemeen genomen langer mooi.

 

Was je haar (cornrows) zo min mogelijk en gebruik maar een druppeltje shampoo en spoel dit goed uit. Wanneer je cornrows wast, gaan ze sneller pluizen. Droog je haar niet met een föhn, maar dep het voorzichtig droog met een handdoek. Wanneer de cornrows gaan pluizen kun je er wax in smeren.

 

Wanneer je gaat slapen kun je het beste een brede haarband om je haar doen, om het pluizen te voorkomen.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Alle foto's en teksten op deze website worden beschermd door copyright. Al het materiaal op deze website is eigendom van Nikki's Hair & Nails.